×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/home

{gallery}gallery/home{/gallery} 

УНИКАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СТРАНАТА И ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА
Целта за развитието на миниинвазивната хирургия е и по-бързото възстановяване на пациентите и завръщането им към социалния живот. Изграждането на телецентъра е осъществено с много инвестиции – в два етапа. През първия етап от проекта бе оборудването на операционни зали по телехирургия, а вторият – изграждането на телецентъра за обучение. През 2005 г. в Клиниката по онкогинекология на плевенската болница беше открита операционната зала по телемедицина. Базирана е високотехнологична апаратура на фирма „Щорц” и „Триумф”.
Тя е най-модерната в света ендоскопска апаратура. Нейното внедряване налага миниинвазивната хирургия като клинична техника с огромен потенциал, постига елегантност на процедурата и полза за пациента, пълна концентрация на хирурга върху оперативната дейност. Центърът е уникален за страната и за целия Европейски съюз.
В него са оборудвани две учебни амфитеатрални зали с вградена аудиовизуална конферентна мрежа за връзка извън страната. Изградена е учебна операционна зала по ендоскопска хирургия за опитни животни с видеоконферентна връзка и с четири поста. Монтиран е и първият в Източна Европа виртуален ендотренажор – система за обучение в реално време по ендоскопска хирургия, със софтуер, съдържащ 18 0000 оперативни интервенции, записани от практиката в цял свят. Тренажорът сам селектира оператора. В центъра са обособени и заседателна зала, библиотека.
С изграждането му студентите, докторантите и специализантите получават уникално обучение за работа с авангардна апаратура. Системата позволява постоянна връзка между оператора по време на хирургическата интервенция, конферентните и експерименталните операционни зали, центровете за диагностика и терапия в страната и чужбина.
Традиционната хирургия е изчерпала своите възможности, затова се върви към един нов вид интервенции. В Плевен има цялата база за телехирургия, или т. нар. Хирургия от разстояние.

 facebook

Език

Календар на събитията

loader

В момента има 16  гости и няма потребители и в сайта