View the embedded image gallery online at:
http://telec.mu-pleven.bg/index.php/bg/#sigProGalleria72cd81c81e
 

УНИКАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СТРАНАТА И ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА
Целта за развитието на миниинвазивната хирургия е и по-бързото възстановяване на пациентите и завръщането им към социалния живот. Изграждането на телецентъра е осъществено с много инвестиции – в два етапа. През първия етап от проекта бе оборудването на операционни зали по телехирургия, а вторият – изграждането на телецентъра за обучение. През 2005 г. в Клиниката по онкогинекология на плевенската болница беше открита операционната зала по телемедицина. Базирана е високотехнологична апаратура на фирма „Щорц” и „Триумф”.
Тя е най-модерната в света ендоскопска апаратура. Нейното внедряване налага миниинвазивната хирургия като клинична техника с огромен потенциал, постига елегантност на процедурата и полза за пациента, пълна концентрация на хирурга върху оперативната дейност. Центърът е уникален за страната и за целия Европейски съюз.
В него са оборудвани две учебни амфитеатрални зали с вградена аудиовизуална конферентна мрежа за връзка извън страната. Изградена е учебна операционна зала по ендоскопска хирургия за опитни животни с видеоконферентна връзка и с четири поста. Монтиран е и първият в Източна Европа виртуален ендотренажор – система за обучение в реално време по ендоскопска хирургия, със софтуер, съдържащ 18 0000 оперативни интервенции, записани от практиката в цял свят. Тренажорът сам селектира оператора. В центъра са обособени и заседателна зала, библиотека.
С изграждането му студентите, докторантите и специализантите получават уникално обучение за работа с авангардна апаратура. Системата позволява постоянна връзка между оператора по време на хирургическата интервенция, конферентните и експерименталните операционни зали, центровете за диагностика и терапия в страната и чужбина.
Традиционната хирургия е изчерпала своите възможности, затова се върви към един нов вид интервенции. В Плевен има цялата база за телехирургия, или т. нар. Хирургия от разстояние.

 facebook

Език

Календар на събитията

loader

В момента има 24  гости и няма потребители и в сайта